A Catalunya, dues marques turístiques o deu?

La Direcció General de Turisme ha obert debat molt encertat sobre les marques turístiques

Tots ens estimem Catalunya però encara més, el nostre territori, la nostra parcel·la que ens ha vist crèixer, que ens ofereix els seus productes, que el coneixem i que el volem donar a conèixer perquè ens vingui la gent. I no està malament, però també és igual de correcte la mateixa premisa amb l’ordré invertit.

La gent del país, diferenciem molt bé cada una de les comarques, les situem en el mapa i les podem destriure amb quatre frases. No ho farem pas amb les províncies o comarques o departamets o counties o territoris d’altres països (a excepció de 4 territoris) que qui regeix el criteri de selecció i  el concepte  m’agrada, hi vull anar de vacances prové dels tòpics generals del país.

Quan parlem de nosaltres a l’exterior, El Montseny, la Costa Brava i Daurada, el Pirineu, Val d’Aran, Montserrat….. són territoris que es poden conèixer més o menys, n’hi ha d’altres com Conca de Barberà, Ports de Besseit, Osona, tot i ser igual d’interessants, es coneixen menys però hi són i el sector busca promocionar-se a l’exterior. Qui no!

Tots, com ho podem fer?  Amb una marca comuna, que és Catalunya i és aquesta la que hem de treballar i promocionar-la amb tota la seva gran riquesa cultural i natural perquè cada racó del seu territori hi estigui inclòs. Hem de crear una marca de prestigi que atragui als turistes i un cop a Catalunya, ens els hem de repartir, però sense aquesta marca ben posicionada no hi ha festa. I internament, cada territori, cada establiment ens l’hem de gestionar, perqè esdevingui també un destí tresor de vacances i la gent hi torni.

Hem de sortir a l’exterior i parlar de paisatges de Catalunya, pobles de Catalunya, festes de Catalunya, rius de Catalunya, esport d’aventura a Catalunya, castells de Catalunya, senderisme a Catalunya….. i mostrar-nos sota el paraigues de de Catalunya, de tots. Un bon exemple és Escócia: http://www.visitscotland.com/ Catalunya és plural tota ella és visitable, no confonguem als turistes potencials amb mil noms a veure quin destaca més abans i els maregem abans d’arribar!

I sense oblidar dues marques exitents de renom com són Costa Brava i Barcelona que ja ens obren pas…
Un punt és la pomoció interna i un altre, encara més important, és la promció exterior
Un punt és donar a conèixer el nostre establiment ubicat en un territori i l’altre atreure als visitants!

El debat és obert! benvingut sigui.

Què és Catalunya?
Us convido a clicar al google imatges primer Catalunya i després Escòcia….  i doncs….??

Posted on Juny 7, 2011, in NOTÍCIES GENERALS and tagged , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: