Osona ofereix un sopar osonenc a Edimburgh

Amb l”Associació d’Agroturisme d’Osona estem d’intercanvi turístic i cultural amb Escòcia. L’objectiu és prmocionar l’oferta de turisme rural i la comarca en general a partir de les accions que es van fent a Escòcia sobre nosaltres, i alhora sobre les accions esoceses que es van fent des de diferents cases rurals de la comarca. L’intercanvi es realitza conjuntament amb les biblioques de Taradell i Dingwall, finestres culturals del projecte.

Concert de gaita escocesa amb en Fergus Muirhead en una casa rural d’Osona

El 24 de setembre, amb la fantàstica col·laboració del Casal català d’Escocia es va organitzar un sopar osonenc a Edimburg al qual hi van assistir a vora 120 persones, la majoria escocesos que no es van voler perdre un sopar català!. Va ser un sopar de pa, que no era ben bé pa, sinó coca del mossen de Folgueroles amb tomàquet,  i embotits i formatges de la comarca. Cevesa artesana, ratafia, ambdues de la comarca van complementar aquest sopar tan osonenc. Vi amb porró i cava, no pas de la comarca, que no en té tampoc hi van faltar. Veure vi en porró va ser tot un repte per molts dels escocesos que ho van voler provar.

El porró, un repte per a molts escocesos!

A l’acte hi van assistir tres membre del parlament escocès, presidents de comitè, que en els discursos de benvinguda van emfatitzar la importància de l’intercanvi pels vincles i les sinèrgies que crea. També hi van assistir el delegat i delegat adjunt de la Generalitat de Catalunya a Londres.

I després del sopar, com no podia ser de cap altra manera en un sopar a Escòcia, tot i que el sopar era català, vam fer un ceilidh o ball.

Podeu llegir la notícia a la premsa sobre el sopar, aquí

Us sopar que ha apropat una mica turística i culturalment dos petits grans països.

Agermanement Alba (Escòcia en gaèlic) i Catalunya

Posted on Octubre 18, 2011, in ORGANITZACIÓ EVENTS and tagged , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: