Inauguració del nou espai d’interpretació Bisbe Oliba i reformes al campanar de la catedral de Vic

Ahir dissabte 31 de març, coincidint amb el Mercat de Rams, el Museu Episcopal de Vic va inaugurar el nou espai d’interpretació del bisbe i Abat Oliba, un punt de trobada i divulgatiu d’aquesta figura tant important de la nostra Catalunya de fa 1000 anys, que fou un referent a tot Europa i que dóna nom a la ruta  GR-151 Camins d’Oliba, creada a propòsit.

Els Camins del bisbe i abat Oliba és un recorregut que comença al Monestir de Montserrat i acaba a Molló, frontera amb França, camí del Monestir de Sant Miquel de Cuixà, d’on també en fou abat. I és que Oliba fou abat de Ripoll i de Cuixà i bisbe de Vic i aquest camí vol donar a conèixer bona part del llegat d’Oliba, home religiós, culte i gan treballador, impulsor de l’art romànic a Catalunya, un dels països amb més patrimoni d’aquest art a Europa.

I Oliba, no tant sols es va preocupar per l’art. Tal i com va recordar el president de la generalitat, sr. Artur Mas, qui va ser present en aques acte tant important per Vic,  Oliba lluità també per la justícia i per ajudar als més pobres envers l’ambició de poder i augment de violènvia de la mà dels nobles poderosos immersos en el feudalisme, amb la Pau i treva de Déu.

El Museu episcopal de Vic compta, doncs, amb aquest centre d’interpretació d’Oliba i just, a la sortida, s’hi torba el campanar romànic de la catedral de Vic, també obra d’Oliba  i que donà lloc a rèpliques per tota la comarca,  -Osona pot dir orgullosa que compta amb 16 campanars romànics, -és obert a tothom que hi vulgui entrar i pujar-hi.

Dues visites de gran interès cultural i plenes d’història.

Posted on Abril 1, 2012, in NOTÍCIES GENERALS and tagged , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: