LA PLANA RURAL

Us convidem a gaudir d’una excursió diferent
entre camps de conreu i masies més els terrers o margues grises
que configuren el típic paisatge de la Plana de Vic.
Camineu i conegueu en detall la tradició rural.

La Plana rural. Excursió de Ruralturistic

Excursió guiada i comentada:
Osona és una de les comarques de Catalunya amb més masies. El paisatge d’Osona, fruit de la bona ubicació sobre el mapa, la bona terra i climatologia i, en part, hereu del projecte de reorganització territorial  impulsat per Guifré el Pelós al segle IX, mostra clarament un patró de paisatge compost per poblets amb la seva església, el castell altiu i masies disperses entre camps de conreu arreu.

masia de la Plana de Vic

En el decurs d’aquesta excursió caminarem per camins històric, camins missers, camins rals, camins de bast. Són les antigues vies de comunicació abans de les carreteres. Creuarem rierols que durant molts anys van donar vida als molins, element indispensable de l’antiga vida quotidiana. Passarem i veurem de prop diferents masies, algunes de molt antigues, altres de no tant. Masies i masoveries, quina és la diferència? Gaudirem del paisatge entre camps de conreu i sobre turons grisos, paisatges llunars, per acabar copsant la llarga tradició rural d’aquesta comarca.

Les margues grises, element característic de la Plana de Vic

Camineu i aprendreu més sobre la Catalunya rural i la seva història. Copseu el ric patrimoni de la Catalunya rural i descobriu racons de gran bellesa de la Plana de Vic.

Pararem per fixar la nostra atenció en una de les masies antigues de Taradell ben viva i que té molt a mostrar i que ens farà viatjar enrere per per la història.

El punt d’inici d’aquesta excursió és Taradell, un poble que bé reflexa aquest patró, que va néixer a redós de la seva església que amb el seu campanar romànic ens mostra el seu llarg passat. I des del nucli marxarem per anar a trobar les seves masies i el paisatge rural.

Aquesta activitat es pot combinar, en acabar, amb la visita a una col·lecció de carros que els Tonis de Taradell, entitat organitzadora dels Tres Tombs (O Tonis a Osona), ha anat recollint i restaurant en els darrers trenta anys.  Una col·lecció que ens permet veure els diferents usos i oficis a partir de les diferents tipologies dels carros.


Excursió fàcil de 3 hores

Preu: 5 € persona
Famílies: Menors de 16 anys gratuït

Visita opcional col·lecció carros: 2€ adults / menors de 16 anys gratuït
Durada: 30 min
Cal reserva prèvia a  info@ruralturistic.cat


PROPERA DATA:       Dissabte, 26 de març

I a la carta: Si sou un grup la podem programar per a vosaltres. Data a concertar.

Taradell: La Plana rural