Ruralturistic a la festa dels Tonis de Taradell

La festa dels Tonis de Taradell és una Festa Tradicional declarada d’Interès Nacional. Es tracta del passant dels Tres Tombs d’Osona amb més carruatges desfilant pel carrer; més d’un centenar! que il·lustren els diferents carruatges, tipologia, d’oficis etc que existien en temps no tant llunyans…

A més a més, durant tot el cap de setmana, un conjunt d’activitats relacionades amb el món rural omplen l’agenda i permeten a Taradellencs i visitants endinsar-se en aquesta festa tradicional, en honor a Sant Antoni Abat, que servia per beneir els cavalls, carros i altres animals de tir;  avui per recordar vells temps i per aprofondir en el món rural, antics oficis, la vida a pagès, la tradició i la festa en l’entorn rural.

imatge festa dels tonis de taradell

Ja des de l’any que passat (2011) que ens visiten més de 200 autocaravanes, més tota l’altra gent que s’hi arriba . És un goig pels Taradellencs veure aquest bullici de gent, de famílies que s’hi acosten per gaudir d’aquesta festa tan arrelada!

RuralturisTIC col·laborem amb les visites culturals guiades pel poble perquè la gent marxi havent conegut bé el poble i la seva història que al cap i a la fí, el viatge per un poble també ens duu, paral·lelament, per la hisòria de Catalunya. Orígen de pobles durant la reconquesta, l’església, la sagrera, els camins rals, la plaça major, el domini senyorial, la pesta negra, èpoques de decadència, èpoques d’esplendor, els gremis,  el tèxtil, el safareigs…  Aquestes visites guiades seran dissabte durant el matí a partir de les 11 hores. Amb sortides de grup cada mitja hora.

FESTA DELS TONIS DE TARADELL
Cap de setmana, 12 i 13 de gener
www.tonistaradell.com

Festa dels Tonis de taradell

Posted on gener 8, 2013, in ACTUALITAT, NOTÍCIES RuralturisTIC and tagged , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: