Una nova ruta al Pallars: El Cinquè Llac

La ruta del Cinquè Llac.  Una iniciativa impulsada des del turisme rural al Pallars.

En el marc de la Festa Major de Senterada, dissabte 12 d’agost es va fer la presentació oficial de la ruta del cinquè llac, una ruta pensada per fer a peu o en BTT durant cinc dies pels paisatges que rodegen la Vall Fosca.

La Mireia, propietària de la casa rural  Casa Leonardo , de Senterada, va ser l’encarregada d’apropar la ruta a la gent del territori perquè tot i que està dissenyada per atreure turisme, com diu la Mireia,  la gent del territori se l’ha de fer seva per poder formar-hi part i poder-la compartir. La gent també ha de formar part dels projectes del territori.

La ruta del Cinquè Llac es diu així perquè està pensada com la continuació al viatge d’aproximació per arribar al punt d’inici, que és a la Pobla de Segur, amb el Tren dels llacs des de Lleida i que permet gaudir de 4 llacs.

La ruta està pensada per fer-la en cinc dies que ajunten les 5 cases rurals que hi participen, Casa Parramon a Peramea, Casa Macianet a Beranui, Casa Batlle al poble de les Esglésies, Casa Leonardo a Senterada i Casa Churchill a Claverol, més la fonda  d’inici i benviguda sita a la Pobla de Segur, Casa Fasersia.

El juny va ser notícia coincidint amb els primers usuaris en fer la ruta, una ruta que dóna exemple de ruta sostenible i de conservació del territori i la seva cultura. El  control de pas per cada un dels allotjaments es va fent amb marques de pastor recuperant així el record d’una antiga tradició. Els pic-nics s’entreguen en carmenyola que es va reutilitzant. Els particiants complementen la caminada o la pedalada amb tot el contingut cultural del paisatge i la cultura que s’entrega al començar.

La Mireia va afegir que dos turistes alemanys ja han gaudit de la caminada. Ja podem parlar d’una ruta internacional.

Una ruta pensada i dissenyada directament per propietaris d’allotjaments rurals, una bona iniciativa!

Posted on Agost 14, 2012, in NOTÍCIES GENERALS and tagged , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: